Voor spoed 24/7 0161 496016
kat trimmen

vachtverzorging katten

Bij trimsalon ’t Leijdal kunt u terecht met zowel een kort- als langharige kat. Tijdens de trimbehandeling werken wij altijd huid-, vacht- en katvriendelijk.

Trimbehandeling kat

Anouk werkt sinds 2010 als gediplomeerd paraveterinair in dierenkliniek ‘t Leijdal. In 2016 is ze begonnen aan de hondentrimopleiding welke ze succesvol afgerond heeft. Daarnaast heeft ze in 2019 ook de opleiding voor kattentrimster succelvol afgerond. Hierdoor is Anouk gediplomeerd honden- en kattentrimster. Vanaf november 2017 zijn de deuren van trimsalon ‘t Leijdal geopend en staat ze ook voor de volledige vachtverzorging van uw hond en kat klaar.

Hoe gaat een kattentrimbehandeling in zijn werk?

 

Wij gaan in alle rust te werk. Tijdens de trimbehandeling van uw kat zullen er dus ook geen andere dieren in onze trimsalon aanwezig zijn. U als eigenaar mag tijdens de trimbehandeling aanwezig zijn. ( Tijdens de corona periode kunnen wij u dit helaas niet aanbieden.)

Eerst zal ik even een klein gesprek met u als eigenaar hebben over de vacht van uw kat. Ondertussen kan uw kat even kijken waar hij of zij terecht is gekomen.

 

Alleen al de reis in de auto naar de trimsalon kan al wat spanning geven. Daarom vragen wij ook altijd om een eigen dekentje mee te brengen welke niet in het reismandje heeft gelegen (hier zullen stress signalen aan zitten). Aan het aparte dekentje zit de geur van uw eigen kat welke hem wat meer vertrouwen geeft.  Na dit gesprek is het tijd voor mij om eens rustig de vacht te doorlopen.

Waar heeft uw kat nu eigenlijk zijn of haar problemen zitten?

Tijdens de trimbehandeling merken wij vaak dat de kat zichzelf weer gaat wassen

Vaak krijg ik te horen dat klitten of viltplekken alleen bij half langharige katten voorkomen. Dit is niet het geval ook uw

kortharige kat kan hier last van hebben. Wanneer uw kat zijn vacht zelf niet of onvoldoende kan onderhouden zien wij vaak problemen ontstaan. Vaak gebeurt dit wanneer uw kat ziek is, op leeftijd is, last heeft van overgewicht of ergens in het lichaam pijn heeft.

Wanneer uw kat op leeftijd is zul je ook merken dat hij of zij minder flexibel is. Hierdoor kan hij of zij zijn lichaam onvoldoende bewegen om de vacht op lastige plekken te onderhouden. De probleem plekken zijn dan voornamelijk de borst, de buik en de heupen.

Hoe pakken we de problemen aan?

Nu we de problemen hebben geconstateerd kunnen we uw kat gaan helpen. We geven uw kat alle vrijheid op onze trimtafel. Dit houdt in dat we hem of haar niet stevig vast zullen gaan houden.

In alle rust trimmen wij uw kat

Door uw kat de mogelijkheid te geven zich te kunnen bewegen op onze trimtafel zorgt dit voor rust bij uw kat. Uw kat heeft het gevoel dat hij of zij de controle over de behandeling heeft.

Wanneer u als eigenaar uw kat rustig aait of even afleidt probeer ik mijn werk te kunnen doen. Kleine klitjes kan ik eventueel uitpluizen of voorzichtig met de kam verwijderen. Grotere klitten of zelfs viltplekken zal ik helaas met de tondeuse voorzichtig moeten verwijderen. Het is zeer pijnlijk voor uw kat om viltplekken te kammen of borstelen. Daarom is het meest vriendelijke voor uw kat om deze voorzichtig weg te scheren. Op dat moment zal er een korte plek in de vacht ontstaan welke later weer opnieuw aan zal groeien.

Merken we dat tijdens de trimbehandeling van uw kat het stress niveau even iets te hoog oploopt en wil uw kat even van de trimtafel dan is dit geen probleem! We lassen gewoon even een kleine pauze in waardoor we uw kat de gelegenheid geven om even zijn of haar benen te strekken en een rondje door de trimsalon kan lopen. Onze trimsalon is voorzien van een extra sluisdeur waardoor uw kat nooit zal kunnen ontsnappen tijdens de trimbehandeling.

 

Mijn kat verhaart erg!

Doordat wij vacht besparend te werk gaan zullen wij uw kat niet ontwollen. Wol werkt namelijk als bescherming voor uw kat. Mocht uw kat toch last krijgen van zijn onderwol dan zullen wij samen kijken wat we hier het beste aan kunnen doen en geven wij advies op maat.

 

Wat kan ik thuis zelf doen?

Tijdens de trimbehandeling zal ik u ook informeren over het verdere onderhoud van de vacht van uw kat. Dit onderhoud is speciaal gericht op uw kat. Eventuele geschikte trimmaterialen zijn ook verkrijgbaar in onze trimsalon.

Een trimbehandeling onder narcose

Help, mijn kat laat een vacht behandeling niet toe!

In alle rust kunnen wij veel werk verrichten bij de meeste katten. Helaas zijn er soms uitzonderingen waarbij dit niet lukt. Sommige hebben last van een

nare ervaring in het verleden andere katten vinden het gewoon weg niet prettig.

Omdat Trimsalon ’t leijdal onderdeel is van Dierenkliniek ’t Leijdal is het altijd mogelijk om na een controle bij een van onze dierenartsen uw kat onder narcose te laten behandelen. Natuurlijk is dit niet onze eerste keuze maar ook hierbij geldt dat het welzijn van uw kat voorop staat! Geeft een narcose uw kat meer rust waardoor wij hem of haar vervolgens wel van de ontstane ellende af kunnen helpen dan zijn wij blij dat wij deze mogelijkheid kunnen bieden. Naast trimster is Anouk ook paraveterinair en zal uw kat hierdoor goed in de gaten kunnen houden en tijdens de narcose regelmatig kunnen controleren

 

 

Maak direct een afspraak.

Mocht u een afspraak willen maken voor een trimbehandeling van uw kat vul dan onderstaand afspraakformulier in en onze trimster zal z.s.m. contact met u opnemen.

U kunt ook altijd bellen naar de praktijk voor een afspraak.

trimsalon@dierenkliniekhetleijdal.nl
0161 496016
Ulicotenseweg 32, 4861 RT Chaam

  Naam *
  E-mailadres *
  Telefoonnummer *
  Ras *
  Naam dier *
  Gewenste behandeling *
  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Auto.