Voor spoed 24/7 0161 496016
dwerg geit

Dierenkliniek 't Leijdal: uw professionele schapendokter

Gespecialiseerde dierenarts voor uw schaap

Het buitengebied van Breda en omstreken bevat veel hobby schapen en geiten. Binnen deze leuke tak van diergeneeskunde hebben we veel ervaring. De zorgvraag van deze dieren loopt uiteen van zieke dieren, verlossingen, klauwtjes bekappen tot voeradviezen en nog veel meer.

Maagdarmwormen bij schapen

Veel vragen krijgen we over maagdarmwormen bij deze kleine herkauwers. Maagdarmwormen komen veel voor en kunnen problemen geven die in sommige gevallen lastig onder controle te krijgen zijn. Om onze klanten een totaal concept te bieden voor het ontwormbeleid beschikken wij over de mogelijkheid om zelf mestonderzoek op de praktijk uit te voeren.

schaap zoonose

Kinderboerderijen en zorginstellingen

Kinderboerderijen en zorgboerderijen vragen speciale zorg. Vaak zijn er verschillende diersoorten aanwezig met elk eigen ziektes en zorgen. Daarnaast is het belangrijk dat de gezondheid van de bezoekers nooit in het geding mag komen. Wij proberen samen met u de risico’s in kaart te brengen en te beheersen. Om zo de kans op het oplopen van een zoönose te minimaliseren.

Nieuwsberichten

Wij sturen meerdere keren per jaar een nieuwsbrief rond naar veehouders met schapen en geiten. Hieronder vindt u een aantal berichten die voor u  interessant kunnen zijn. Wilt u deze informatie graag direct via de email ontvangen. Schrijf u dan hieronder in: