Voor spoed 24/7 0161 496016

Juni Chipmaand

Zoals ieder jaar schenken wij ook dit jaar in juni weer aandacht aan het belang van het chippen en registreren van huisdieren. Ook nu is dit belangrijk. In deze tijden van de Corona crisis hebben veel mensen besloten om een huisdier in huis te nemen.

Als het goed is zijn alle honden gechipt en geregistreerd na het verlaten van het nest. Vervolgens moet de chip op naam van de nieuwe eigenaar geregistreerd worden. Dit is verplicht. Een vermist en gevonden huisdier kan alleen aan de rechtmatige eigenaar worden terugbezorgd indien het chipnummer bij de databank staat gekoppeld met de juiste, recente eigenaargegevens.

Is het chippen van mijn dier verplicht?

Voor katten is chippen(en registreren) niet verplicht, maar wel heel verstandig. Daarom doen wij dit jaar een oproep aan alle nieuwe katteneigenaren -en natuurlijk ook aan alle kattenbezitters die er nog niet aan toe zijn gekomen-. “Laat uw dier chippen en zorg voor een goede registratie bij één van de databanken”. Ook afgelopen jaar kreeg Stichting Amivedi weer meer dan 80.000 meldingen van vermiste en gevonden huisdieren. Het gaat vooral om katten. Helaas kan maar slechts 29% van de gevonden katten weer herenigd worden met de eigenaren omdat er nog maar zo weinig katten gechipt zijn.

Wat gebeurd er als mijn huisdier gevonden is?

Als het dier zoek raakt en gevonden wordt, kunnen dierenartsen, asielmedewerkers of mensen van de dierenambulance met een reader het nummer van de chip uitlezen. Als dit nummer juist geregistreerd staat kan contact met de eigenaar worden opgenomen. Het dier hoeft dan niet onnodig lang in een opvang te verblijven en men loopt niet het risico dat het dier bij een ander geplaatst wordt. Het chippen voorkomt veel leed voor zowel het dier als de eigenaar.

Er zijn mensen die chippen en registreren te duur vinden. Maar wat is het u waard om uw huisdier niet kwijt te raken? Dus maak een afspraak met de dierenarts en laat uw dier chippen. Zorg daarna ook voor een goede registratie van de chip. In juni bieden wij u 10% korting op het chippen van uw huisdier!

Helaas niet gechipt, nu wachten tot mijn eigenaar mij gevonden heeft!

Meer informatie nodig? Vul dan onderstaand contactformulier in!

  Naam *
  E-mailadres *
  Telefoonnummer *
  Onderwerp: *
  Uw bericht *
  Toon a.u.b. dat u menselijk bent door de selectie van de vrachtwagen.

  Deel dit bericht op social media: