Voor spoed 24/7 0161 496016
acupunctuur hond
Anneleen

Opleiding Anneleen:

In 2016 heb ik de opleiding Dierenacupunctuur bij het OTCG (Opleidingsinstituut Traditionele Chinese Geneeskunde) in Antwerpen succesvol afgerond. Momenteel volg ik de bijkomende opleiding voor hond, kat en paard via BEVAS (Belgian Veterinary Acupuncture Society), waarna ik een internationaal erkend diploma zal verkrijgen.

Acupunctuur bij dieren

Acupunctuur vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en wordt in China al minstens 3000 jaar toegepast bij mens en dier. Door het aanprikken van bepaalde punten op de huid wordt een bepaald gewenst fysiologisch effect bereikt.

De acupunctuurpunten maken deel uit van een systeem van meridianen die over het lichaam lopen. Meridianen zijn simpel gezegd banen die energie (ook wel Qi genoemd) naar alle delen van het lichaam sturen.
In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) draait alles om balans. Een lichaam dat ziek is, in wat voor vorm dan ook, is een lichaam dat niet in balans is. Het komt er dus op neer om deze balans terug te herstellen.
Acupunctuur zou als alleenstaande behandeling ingezet kunnen worden. Wij willen dit echter niet zomaar doen. Wij zetten het vooral in naast onze klassieke westerse geneeskunde. Met name pijnbestrijding (van chronische aard) door middel van acupunctuur is algemeen bekend en is wetenschappelijk het best onderzocht, maar ook bij oa neurologische aandoeningen (vb verlamming), spijsverteringsproblemen of musculoskeletale klachten kan het ingezet worden.

Hoe verloopt een behandeling?

Na bespreking van de klachten en symptomen wordt er beoordeeld of uw dier daadwerkelijk baat zou kunnen gaan hebben bij acupunctuur en of er geen andere therapie noodzakelijk is. Vervolgens zal uw dier helemaal afgetast worden om te kijken waar er gevoelige punten zitten. Daarna worden een aantal zeer dunne naaldjes gestoken, die ongeveer 15 tot 20 min ter plaatse blijven zitten. De behandeling wordt meestal zonder problemen verdragen.

Bij chronische klachten worden de dieren meestal wekelijks behandeld gedurende 4 weken. Indien uw dier gunstig reageert (meestal zichtbaar na de 3de behandeling), kan er na 4 weken geprobeerd worden om af te bouwen naar een 2-wekelijkse behandeling tot uiteindelijk een onderhoudstherapie of tot uw dier terug klachten vertoont. Bij acute klachten worden de dieren soms 2 keer per week behandeld tot er verbetering is van de klacht.
Een sessie duurt ongeveer een 30 min en de kostprijs bedraagt 60 euro.

Maak direct een afspraak.

Als u onderstaand formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact op om met u te bespreken wat de beste opties zijn voor de uw dier

U kunt ook altijd bellen naar de praktijk voor een afspraak.

Ulicotenseweg 32, 4861 RT Chaam

  Naam *
  E-mailadres *
  Telefoonnummer *
  Onderwerp: *
  Uw bericht *
  Toon a.u.b. dat u menselijk bent door de selectie van het hart.